24.10.10

«Αδιόρθωτα τα μάτια και οι καρδιές»

Εκεί που φαίνομαι λάθος, η αλήθεια είναι ότι είμαι κιόλας. Όπου μου φαίνομαι πως λανθάνω, όπως ας πούμε απόψε, που κοκκίνισα βίαια το πρόσωπό μου και μετά βγήκα να πιω κόκκινο κρασί, είναι βέβαιο ότι κάτι δεν κάνω καλά. Κάποιος θα σχολίαζε «άσε με να κάνω λάθος» ενώ κάποιος άλλος «χωρίς λάθη η ζωή είναι άνοστη». Όσο για μένα, εγώ λέω να συνεχίσω να πίνω το κόκκινο κρασί μου τις Κυριακές τα βράδια, με ή χωρίς κόκκινη μούρη, γιατί βρε αδερφέ, αύριο θα με πάρει από τα μούτρα (κόκκινα ή μη) αυτή η αχώνευτη Δευτέρα.

Ναι, έχω κέφια, θα μπορούσα να περπατήσω από το κέντρο μέχρι το Φάληρο, μόνο για να δω και να μυρίσω λίγη θάλασσα, αρκεί να έβρισκα τρόπο να κουβαλώ το κρασάκι μου στην ζώνη μου και να αγνοήσω τα στυγνά νυχτερινά φώτα της πόλης και όλους τους σιχαμερά ηλίθιους οδηγούς.

Θέλω να πω, ακόμα είναι καλοκαίρι και αρνούμαι να φορέσω κάλτσες ή να στρώσω με χαλιά το σπίτι. Μπορεί να μην κάνει καύσωνα (γι αυτό δεν μπορώ να πιω ούζο) όμως τα μπράτσα μου είναι γυμνά και τα μαλλιά μου με χαϊδεύουν σε κάθε μου κίνηση. Άρα είναι ακόμα καλοκαίρι. Και σαν καλοκαίρι θέλω να περάσω αυτόν το χειμώνα που αρχίζει να αχνοφαίνεται στο βάθος του χρόνου.

Σαν καλοκαίρι και τίποτα λιγότερο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιο καλοκαιρι; Σημερα εβρεχε καρεκλοποδαρα και ειχε κεραυνους.
Ξυπνα! Και προσεχε μη μεθυσεις...

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε το κορίτσι ήσυχο !
΄Ο,τι σ΄ευχαριστεί καλύτερα νεραιδούλα !
Πρόσεχε μην αρρωστήσεις .....
Evi

neraida είπε...

Φιλιά και στους δυό σας! :)

@anisixos: Ρε συ, ακόμα δε κατάλαβες ότι είμαι κλασσική περίπτωση "ο γιατρός έχει πει να μου λέτε μόνο Ναι"?? Άμα λέω καλοκαίρι, ξέρω τι λέω (και καλά...)
;)

@Evi: Και εσύ καλή μου, ό,τι σε ευχαριστεί καλύτερα!:)